Hoe we de beste VPN Software beoordelen


De beste VPN software kopen voor jouw behoeften is belangriijk.

Daarom, willen we 100% transparant zijn over hoe we testen en beoordelen en welke methoden we gebruikten om de beste VPN programma's voor 2024 te selecteren.

We gebruiken 5 verschillende factoren om een totale score te maken en kiezen welke VPN software het tot onze top 10 lijst haalt. Al deze 5 factoren spelen een rol, maar niet allen zijn even belangrijk.

Daarom, kan er variatie zitten in hoeveel het weegt op de eindscore volgens de factoren die we testen.

Hier zijn de 5 hoofdfactoren, en hoeveel deze relatief meewegen in ons testproces:

1. Beveiliging: Meest belangrijk, met een weging van 35%. We kiezen VPN's die military-grade encryptie hebben, een serie protocollen (OpenVPN, L2TP, IKEv2, en meer), DNS lek bescherming, en een kill-switch.

2. Aantal servers en locaties: Dit is essentieel zodat je van overal snel en anoniem kunt surfen. We hebben deze factor voor 25% laten meewegen in onze totale score.

3. Aanvullende functies en apparaat compatibiliteit: Dit is inclusief functies als een no-log beleid, apps voor PC, Mac, iOS, en Android, split tunneling en meer. We hebben deze factor voor 20% laten meewegen in onze totale score.

4. Waarde voor geld: Meestal, zoals met alles in het leven, krijg je waar je voor betaald. De meeste VPN software is vergelijkbaar geprijsd, dus hebben we deze factor voor 10% laten wegen.
5. Gebruiker beoordelingen: Hoewel belangrijk, kunnen deze vaak misleidend zijn omdat we allemaal anders technologie behandelen en ermee omgaan. We hebben dit voor 10% laten wegen op onze totale score.

Om een score te bepalen voor aanvullende functies, apparaat compatibiliteit en waarde voor geld hebben we de aanbiedingen van alle verschillende VPN aanbieders geanalyseerd die we hebben getest. Deze informatie kan het beste gelijk van de bron worden genomen.

De informatie voor gebruiker beoordelingen komt van TrustPilot, de Google Play Store en onze eigen gebruiker beoordelingen.

Wat betreft de prijs is onze primaire zorg flexibiliteit en waarde. Services die alleen een enkel, duur pakket aanbieden zijn geen goede optie. We leven in een tijdperk van à la carte services, waar de meeste consumenten gewend zijn aan maandelijkse kosten.

De gemiddelde maandelijkste prijs voor de top 10 VPN's die we beoordelen is, op het moment van schrijven, rond de €9. Veel zijn er voor minder, en sommigen voor meer. Degenen die meer kosten, moeten duidelijk hun hoge prijskaartje kunnen verantwoorden.

Waarde is iets lastiger, maar we geloven dat een enkel VPN abonnement aan bepaalde criteria moet voldoen. Het moet dekking bieden voor tenminste vijf apparaten tegelijk, wat het gemiddelde is voor de branche. Het moet werken op meerdere platformen, inclusief mobiele apparaten. En een enkel abonnement moet werken voor verschillende platformen-dat is, betalen voor een abonnement voor je Mac zou ook je iPhone VPN functionaliteit moeten bieden. Als VPN je dwingt jezelf in bochten te wringen en extra te betalen om alle verschillende apparaten te beveiligen in je huishouden, is het geen goede waarde.