Adverteerder publicatie

Atlas VPN Recensie

-
Aanbieding niet beschikbaar
ONZE SCORE: Atlas VPN heeft zeer waarschijnlijk het beste aanbod als het aankomt op een gratis VPN dienst met zijn ongelimiteerde bandbreedte en sterke beveiligingsprotocollen. Niet verrassend, wordt de ervaring zelfs nog beter wanneer je jezelf inschrijft voor hun premium abonnement.
Neem Private Internet Access - Bescherm jouw privacy!
Ongelimiteerde toegang tot servers van over de hele wereld. Super vlugge snelheid. Krijg de beste deal via onze link...
www.privateinternetaccess.com/speciale-aanbieding

Samenvatting Beoordeling

Atlas VPN werd pas opgericht in januari 2020 maar heeft nu al naam gemaakt onder vele VPN gebruikers. Het wordt aangeboden als een gratis VPN dienst die waarde hecht aan je privacy, je niet bombardeert met advertenties, geen data cap heeft, en militaire kwaliteit versleuteling gebruikt. In het kort, is het alles wat de meeste andere “gratis” VPN merken niet zijn wat eerlijk gezegd erg verfrissend is. Wanneer je toegang wilt tot geoptimaliseerde en snellere servers, biedt Atlas uiteraard ook een Premium versie.

Deze VPN aanbieder wordt ook snel groter met meer dan 570 servers verspreid over 17 landen binnen een jaar. Verbindingen zijn snel, betrouwbaar, en veilig met een IPv6 protocol, en bescherming tegen DNS en WebRTC lekken. De apps zijn compatibel met WIndows, macOS, Android, iOS, en binnenkort met Chrome.

Wat we nog meer fijn vinden aan deze dienst is dat ze en erg minimale hoeveelheid gegevens verzamelen. Wanneer je de gratis versie gebruikt, hoef je jezelf niet eens te registreren! Klinkt goed tot dusver maar laten we kijken of deze dienst, inderdaad, zo goed is als het claimt te zijn.

Privacy / Anonimiteit

Atlas VPN werkt op een industriestandaard combinatie van AES-256 en IPSec/IKEv2 om het webverkeer te beveiligen. Dat maakt het praktisch onbreekbaar dus je hoeft jezelf geen zorgen te maken over hackers die jouw informatie in handen krijgen. En hoe zit het met de Atlas VPN zelf, hoeveel van jouw gegevens worden er opgeslagen? Volgens hun Privacy Policy:

“Wij zijn een no-logs VPN: we verzamelen niet jouw echte IP-adres en we slaan geen enkele informatie op om te identificeren wat je browst, kijkt, of online doet via die betreffende VPN verbinding. De enige informatie die wordt verzameld zijn basis analyses, om de beste service aan onze gebruikers te bieden. Dit betekent ook dat we geen enkele gegevens hebben om te delen met de politie en overheidsinstanties die aanvragen doen voor informatie over wat je hebt gedaan via een VPN verbinding.”

Dit is erg geruststellend, zeker omdat Atlas VPN onder de “5 Eyes” overeenkomst valt. Met dit data logging beleid, zullen er geen gegevens zijn om over te dragen aan overheden of justitie. Ter aanvulling, heeft Atlas VPN ook functies als een Kill Switch om je te beschermen tegen datalekken in het geval dat je verbinding wegvalt. Nog een handige functie is de “SafeBrowse” die je waarschuwt wanneer je op het punt staat een schadelijke of kwaadaardige website te openen. Echter, op het moment van schrijven, zijn zowel de Kill Switch als de SafeBrowse functies alleen beschikbaar op Android en iOS apps.

Snelheid en Betrouwbaarheid

Om de snelheid en betrouwbaarheid van Atlas VPN te testen, hebben we het een aantal weken gebruikt voor niet alleen downloaden, maar ook voor online gamen en normaal browsen. Voordat je verbinding maakt met een server, hebben we normaal gesproken een gemiddelde downloadsnelheid van 49 Mbps en een uploadsnelheid van 7Mbps. Er was nauwelijks verschil toen we verbonden waren met een lokale server, want onze downloadsnelheid bleef stabiel, met gemiddeld 41 Mbps en de uploadsnelheid hing rond 4Mbps. Niet geheel verrassend, viel de snelheid een beetje terug toen we overgingen op een server in de V.S. (we waren ergens in Europa op het moment van deze beoordeling). Van 49 Mbps basis downloadsnelheid, viel het terug naar ongeveer 37 Mbps terwijl de uploadsnelheid zakte tot 3Mbps. Over het algemeen, is onze ervaring meer dan naar wens geweest. Let echter op, dat de snelheidstesten wel werden gedaan op een Premium account.

Platformen en Apparaten

Atlas VPN is compatibel met jouw mobiele telefoon, tablets, laptops, en desktop computers en ondersteund een groot aantal platformen inclusief Android, iOS, macOS, en Windows. Op dit moment werkt Atlas VPN niet voor OSX klanten.

windowsmacandroidios

Server Locaties

Momenteel, heeft Atlas VPN in totaal 573 servers in 17 landen: Australië, Oostenrijk, België, Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten.

AustraliaGermanyNetherlandsSpainAustriaHong KongNorwaySwedenBelgiumHungaryPolandSwitzerlandCanadaIndiaRomaniaUnited Arab EmiratesCzech RepublicIrelandSerbiaUnited KingdomDenmarkItalySingaporeUnited StatesFranceJapanSlovakia

Klantenservice

Atlas VPN heeft een uitgebreide FAQ sectie onder de HELP tab. De artikelen zijn niet heel overzichtelijk maar we ontdekten dat de zoekbalk erg behulpzaam is in het vinden wat je zoekt. Als dat niet lukt, kun je hun altijd een e-mail sturen via support@atlasvpn.com. Als je een Premium abonnement bezit, hoef je alleen maar in te loggen en heb je toegang tot 24/7 persoonlijke ondersteuning.

Prijzen

Voor de context, gaan we het eerst hebben over de verschillen tussen het gratis en betaalde abonnement. De gratis versie geeft je eigenlijk ongelimiteerde bandbreedte, gegevensversleuteling, en inkapseling, net als ongelimiteerde toegang tot slechts 3 locaties: De V.S., Japan, en Australie. Aan de andere kant, kun je het volgende allemaal krijgen met een premium abonnement:

• Meer dan 20 locaties en 500+ servers
• 24/7 gepersonaliseerde ondersteuning
• Gelijktijdige premium diensten gebruiken op een ongelimiteerd aantal apparaten
• SafeBrowse functie en veiligheid check-up
• Meer prestaties met hoge snelheden en ongelimiteerde bandbreedte

Nu we dit uit de weg hebben, kunnen we het over de prijzen hebben. De maandelijkse kosten zijn niet echt competitief met €9.99, gezien het feit dat de gemiddelde maandelijkse prijs voor een VPN dienst rond de €5 is. De prijs gaat echter wel aanzienlijk omlaag als je een jaarlijkse abonnement neemt voor €2,49 per maand, en wordt nog lager met €1,39 per maand als je voor drie jaar vooruit betaald. Hoewel het niet de goedkoopste is die er is, is het de moeite waard te benoemen Atlas VPN geen limieten stelt op het aantal apparaten verbonden met een premium account. Dit betekent dat je geen extra abonnement hoeft te kopen om alle apparaten in huis te dekken.
Neem Private Internet Access - Bescherm jouw privacy!
Ongelimiteerde toegang tot servers van over de hele wereld. Super vlugge snelheid. Krijg de beste deal via onze link...
www.privateinternetaccess.com/speciale-aanbieding
Schrijf beoordeling over Atlas VPN
Deel je gedachten om anderen te helpen.
Captcha
Neem Private Internet Access - Bescherm jouw privacy!
Ongelimiteerde toegang tot servers van over de hele wereld. Super vlugge snelheid. Krijg de beste deal via onze link...
www.privateinternetaccess.com/speciale-aanbieding